ishani
 
 


Welkom bij vzw ISHANI
dancecompany voor Oriental, Fusion en Tribal Style Bellydance

Ishani is een buikdansschool met zetel in Leuven. Opgericht door Lilly en mOni heeft de vzw zich vooral gericht op het aanleren van de twee buikdansstijlen Oriëntaalse en American Tribal Style buikdans. Het contrast en tegelijk ook de gemeenzaamheden van de twee stijlen hebben de dansers van Ishani altijd gefascineerd.

Buikdans is meer dan een dans, het is een kunstvorm!
Voor velen kan hat bovendien een grote betekenis zijn in het herkennen en aanvaarden van jezelf, van je mooie lichaam en ziel.

Who is who:

Momenteel is er maar een docente in de danssschool Ishani:

mOni begon met buikdansen meer dan 15 jaar geleden in Duitsland, een vriendin nam haar toen mee naar een les en mOni was onmiddelijk verkocht. Sindsdien heeft de Oriëntaalse dans haar niet meer los gelaten. Toen ze in 1999 naar België verhuisde ging ze direct op zoek naar locale docenten. Ze volgde lessen en werkte samen met verschillende gekende Belgische danseressen, tot op het heden schoolt ze zich regelmatig bij bij gekende internationale danseressen. In 2006 maakte ze voor het eerst kennis met American Tribal Style. De complexiteit van de dans, maar ook het uitdagende in vorm van de groepsimprovisatie boeiden haar zo zeer dat ze in 2007 besloot met Lilly samen een eigen dansschool op te richten, om de twee stylen door te kunnen geven aan anderen. mOni houdt van improvisatie (OS & ATS), ze is een gepassioneerde lerares en geniet enorm ervan om haar buikdanspassie met anderen te delen. mOni geeft Oriëntaalse les sinds 2003, en is in 2010 begonnen met ATS lessen te geven. Zo heeft de huidige Tribal Troupe zijn repertoire in FCBD format verder kunnen uitbouwen.

Lilly begon met buikdansen tien jaar geleden. Al geboeidt door de Orientaalse dans raakte ze in 2005 in contact met Tribal Fusion Style Bellydance, dat zodanig haar passie werd. Ze specialiseerde zich eerst in Tribal Fusion voor ze begon zich in ATS bij te scholen. De Tribal Troupe onder de leiding van Lilly bestond tot 2009. Lilly verzorgd optredens maar geeft momenteel enkel nog privéles. Voor wekelijkse lessen ATS kan je vanaf 2010 terecht bij mOni.

Ben je geinteresseerd om bij ons les te geven, neem dan snel contact op met mOni: mOni@ishani.be of GSM: 0496-230960

 
ishani
Visit us @ Myspace
Visit us @ Facebook

ISHANI vzw 2012
leer